Publicat el 23/03/2014

En les zones de seguretat, la caça està prohibida per garantir l’adequada protecció de les persones i dels seus béns i els responsables dels danys causats per fauna cinegètica són els seus promotors, generalment els ajuntaments, que poden demanar una autorització excepcional per poder caçar. Tal com es va aprovar recentment a la llei d’acompanyament dels pressupostos, si els controls no eviten els danys o no es fan correctament, cal que l’administració promotora de la zona de seguretat indemnitzi els danys.
 
Unió de Pagesos demana a la Generalitat de Catalunya i als ajuntaments que agilitzin els permisos per a fer un control efectiu de la població de conills i es busquin mètodes per a la disminució de la seva població. On hi hagi finques abandonades també cal demanar al titular de les mateixes que les tingui netes per tal que no esdevinguin refugi per a espècies que causen danys als conreus.
Els danys van començar el 2010 i es van agreujar el 2013, però el 2014 afectaran greument la collita de cereal. Les zones més afectades són Montcada i Reixach, que és el municipi amb danys més importants, Santa Perpètua de Mogoda i la zona de l´Espai d’interès natural de Gallecs, especialment les zones localitzades a Mollet, Santa Perpètua de Mogoda i Montcada, entre d’altres. Aquest any, també es comencen a veure danys a la zona de la Torre Negra de Sant Cugat del Vallès.
Unió de Pagesos té previst mantenir una reunió amb els Serveis Territorials del departament d’Agricultura els propers dies per abordar aquesta situació.

Deixa un comentari