Publicat el 15/06/2018

Les cries no naixeran fins d’aquí a dos mesos i el Servei de Fauna i Flora de la Generalitat estudia si traslladar el niu o protegir-lo al lloc

Els responsables de ‘El Xiringuitu’ de la platja de Sant Simó de Mataró es van veure sorpresos anit per una tortuga de grans dimensions mentre feien tasques de manteniment al local.
L’animal, de l’espècie babaua, va fer niu just davant de la guingueta per fer una posta que es podria aproximar als 100 ous. Aida Tarragó, del servei de Fauna i Flora de la Generalitat, ha explicat a l’ACN que si bé aquesta escena no era habitual a la costa catalana “en els últims vuit anys hi ha hagut un increment de casos de nidificació a les platges”, ja sigui per un procés migratori de població atlàntica, com per efectes del canvi climàtic.
Ara els tècnics estudien si traslladar el niu per afavorir la cria en incubadores o bé protegir-lo al lloc on s’ha trobat, tot i les dificultats que suposa fer-ho a les portes de la temporada d’estiu i tenint en compte que les cries que sobrevisquin no naixeran fins d’aquí a dos mesos.

ACN Mataró
Foto: Tècnics de Flora i Fauna de la Generalitat analitzen la posta d’ous d’una tortuga a la platja de Mataró, el 15 de juny de 2018.

Deixa un comentari