Publicat el 11/04/2014

Una delegació formada per una quinzena d’alcaldes de la comarca, entre els quals s’hi trobaven 13 de CiU, es van desplaçar a la Ciutat de la Justícia el passat dilluns 7 de març al matí per a donar suport a l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales (CiU), en la vista davant la jutgessa que va suspendre cautelarment la moció aprovada al Ple de l’Ajuntament de Cabrils, el passat 27 de març, que estableix que  el consistori cediria les dades del padró a la Generalitat per la consulta pel dret a decidir del 9 de novembre.
L’alcaldessa de Cabrils va defensar en tot moment la legalitat de l’acord del consistori maresmenc i manifestar que “és una declaració d’intencions” i que la suspensió de la moció “és posar la bena abans de la ferida i una mostra que hi ha cert nerviosisme”. Morales va declarar, també, que tornaria a aprovar l’acord del ple.
El president de Convergència del Maresme, Joan Morell, va manifestar que “des de CDC Maresme estem al costat de l’alcaldessa perquè hem de defensar la democràcia i la sobirania dels plens municipals”.
Per la seva banda, l’alcalde de Premià de Mar i president de l’ACM, Miquel Buch, va expressar “sorpresa per l’agilitat de la justícia” i va remarcar que “en cap cas l’Ajuntament de Cabrils vol incomplir la llei” i que “
compareixem per fer un debat polític, no legal”.
Finalment, el Jutjat Contenciós 2 de Barcelona va optar per suspendre la cessió de dades del padró de Cabrils a la Generalitat només per al demanandant, aixecant les mesures cautelars.
A la sentència, el jutjat afirma que el demandant està legitimat per sol·licitar que les seves dades personals no siguin cedides a la Generalitat en relació als seus drets fonamentals, però no pretendre que la suspensió arribi a les dades de la resta de veïns de la localitat.
Finalmente, doncs, el jujat tampoc va admetre la petició de la Fiscalia que se suspengués l’acord del consistori cabrilenc íntegrament

Deixa un comentari