Publicat el 27/03/2014

El Cicle de Música del Foment Mataroní i la Direcció de Cultura ofereix un concert extraordinari al Teatre Monumental amb Un rèquiem alemany de J. Brahms, a càrrec del Cor Ciutat de Mataró i l´Orquestra Simfònica del Vallès.  Dirigits per Xavier Puig, diumenge 30 de març al Teatre Monumental interpretaran la versió definitiva estrenada a Leipzig el 1869 i que va significar la consagració internacional del compositor.
En el concert de Mataró, el cor mataroní i l´Orquestra Simfònica del Vallès estaran acompanyats per el Cor de Cambra de l´Auditori Enric Granados de Lleida i el Cor de Cambra de la Diputació de Girona.
Dia: diumenge 30 de març
Hora: les 18 hores
Lloc:Teatre Monumental, La Riera, 169
El preu de l’entrada és de 20 € i es poden adquirir aquí :
http://fomentmataroni.fila12.cat/Temporada-2014/Localitats/ i des d´una hora abans del concert a la taquilla del Teatre Monumental.

Un Rèquiem alemany (Ein deutsches Requiem) Op.45 de Johannes Brahms no és pròpiament un Rèquiem en el sentit litúrgic; no té cap relació amb la Missa de difunts, ni tan sols té una intencionalitat sacra. Com es desprèn del seu títol no es tracta d´un simple Rèquiem, sinó d´Un Rèquiem alemany, és a dir, “a la manera de Rèquiem al gust alemany”. Podria dir-se que és una cantata fúnebre amb certes evocacions de l´oratori, una obra més concertística que religiosa. Representa un cant a la mort i a la resurrecció dedicat a la memòria de la seva mare i a la de Schumann. Està escrit per a soprano, baríton, cor mixt i orquestra.

Deixa un comentari