Publicat el 26/02/2014

En la primera reunió que ha celebrat el Consell Gaudí després que el Govern aprovés la seva creació la setmana passada, reunió presidida pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i que ha comptat amb tots els propietaris d´obra arquitectònica de Gaudí, s´ha acordat l´elaboració d´un portal d´Internet on el públic pugui consultar la informació sobre les obres immobles de l´arquitecte. El conseller Mascarell ha ressaltat que “aquesta primera reunió ha constatat el gran interès de tots els propietaris per cooperar en la difusió i preservació de l´obra de Gaudí”.
 
El Consell Gaudí impulsarà dos exhaustius estudis. D´una banda, es compilarà tot el coneixement que s´ha anat adquirint al llarg dels anys sobre les tècniques per a rehabilitar i preservar les obres d´Antoni Gaudí. D’altra banda també s´ha debatut sobre la necessitat de compartir els coneixements sobre les millors maneres i recursos per a exposar i difondre l´obra de Gaudí i les diferents tècniques que han anat apareixent per fer-ho. Finalment, també es treballarà conjuntament entre els propietaris de tots els immobles per tal d´afavorir la projecció internacional de l´obra gaudiniana.
Entre les tasques que té encomanades, el Consell Gaudí estudiarà la constitució d’una xarxa dels diversos edificis creats per Gaudí a Catalunya, facilitant-ne l’estudi, la possibilitat de visitar-los i el foment de la recerca sobre l’obra de l’arquitecte, sobre la qual en vetllarà per tal que continuï sent un patrimoni de Catalunya referent d’un estil arquitectònic únic i singular. 


Edificis a Catalunya
A Catalunya estan declarats com a béns culturals d’interès nacional, en la categoria de monuments històrics, un total de 13 edificis de Gaudí, reconeguts  al Decret 1794/1969, de 24 de juliol. Així mateix, l’obra de Gaudí va ser inclosa a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO en la Resolució del Comitè reunit l’any 1984. Aquesta Resolució incloïa el Parc Güell, la Casa Milà i el Palau Güell. L’any 2005 l’obra de Gaudí es va ampliar i es van incloure a la Llista del Patrimoni Mundial la Façana del Naixement i la Cripta de la Sagrada Família, la Casa Vicens, la Casa Batlló i la Cripta de la Colònia Güell.

Deixa un comentari