Publicat el 16/01/2014

Un equip format per 10 alumnes de l’Institut d’Argentona participa en la First Lego League (FLL), que organitza des del 2006 la Fundación Scientia juntament amb FIRST i LEGO per promocionar la cultura científica i la innovació.
En aquesta lliga, els alumnes, de 10 a 16 anys, afronten un desafiament basat en un problema del món real, que consta de tres parts. D’una banda han de realitzar un póster que mostri la integració dels Valors FLL: inclusió, descobriment, coopertició (cooperació + competició), respecte i treball en equip. D’una altra banda han de construir un robot per resoldre en 2’5 minuts les missions en una taula de competició i explicar els processos tècnics, l’estratègia i la programació que han utilitzat. I la tercera part del repte és el desenvolupament del projecte científic: la identificació d’un problema real relacionat amb la temàtica del repte i la proposta d’una solució innovadora.
El desafiament de l’edició 2014 de la First Lego League  és el control dels desastres naturals, amb el títol “Nature’s Fury”.
En aquest sentit, l’equip d’alumnes de l’INS Argentona, esponsoritzat per UnderTile,  dedica el seu treball científic a la prevenció i millora de l’extinció d’incendis forestals a partir de la creació d’uns xips per monitoritzar els boscos durant les campanyes d’estiu amb un triple objectiu: la millora de la predicció de riscos d’incendi, la detecció de focs i l’ajuda a l’extinció.
Els equips participen en 4 fases: la microFLL, els Tornejos Classificatoris FLL, la Gran Final FLL Espanya i els Tornejos Internacionals.
La primera prova (la microFLL) per a l’equip de l’INS Argentona tindrà lloc a l’Institut d’Argentona el diumenge 19 de gener, de 10 a 12.30h. En aquesta microlliga hi participaran quatre equips, dos de Vilassar de Mar, un de Masnou i el de l’INS Argentona.
Els tornejos classificatoris tindran lloc  a Barcelona els dies 15 i 16 de febrer de 2014.
Aquesta iniciativa forma part de les activitats extraescolars de l’Institut d’Argentona i està liderada pels professors Mercè Rubio i Jaume Oliveras, amb el suport de l’AMPA de l’Institut a través del seu vocal Jordi Torres, catedràtic en de la UPC Barcelona Tech i del Barcelona Supercomputing Center.

Deixa un comentari

Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
GERMANS HOMS 10-18-2
Meslloc