Publicat el 29/04/2014

La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Central d’Atracaments (UCA), de l’Àrea Central d’Investigació – Patrimoni (ACIPA), ha detingut cinc homes, d’edats compreses entre els 20 i els 23 anys, tres dels quals de nacionalitat espanyola, un de marroquina i un de xilena, com a presumptes autors de dos atracaments en joieries de Mataró i Premià de Mar. Als arrestats se’ls ha imputat la pertinença a grup criminal, els delictes de danys i sostracció de vehicles a motor.
El primer dels atracaments va tenir lloc el 28 de març en una joieria de la localitat de Mataró. El van perpetrar dos homes que portaven cascos de motocicleta integrals, en plena llum del dia. Per accedir a la joieria van fracturar la porta d’accés amb un mall i, un cop a l’interior, van intimidar amb un matxet els dos empleats mentre destrossaven els aparadors i expositors. Després de sostreure joies per valor de 7100 €, van iniciar la fugida amb una motocicleta.
L’atracament es va realitzar de manera molt ràpida i en presència de diversos testimonis. De fet, es dóna la circumstància que alguns d’aquests testimonis van seguir els autors dels fets amb els seus vehicles, però les versions que donaven respecte de la fugida dels atracadors eren poc precises.
El segon atracament, de característiques molt similars, va tenir lloc el dijous 10 d’abril a la localitat de Premià de Mar i, en aquesta ocasió, els lladres van esgrimir una arma de foc. També el van presenciar diversos testimonis que van revelar als investigadors que una estona abans havien observat com una furgoneta tallava el trànsit del carrer on estava ubicada la joieria i que, posteriorment, assegurava la fugida de la motocicleta amb els dos autors materials dels fets.
A partir de les informacions disponibles els policies van treballar amb el convenciment que es podria tractar d’un monovolum que pertanyia a un delinqüent molt actiu al Maresme. Ràpidament, els mossos es van adreçar al seu domicili per fer-hi una vigilància discreta. Poc després, van observar com arribava el sospitós amb el vehicle investigat acompanyat de dos nois més.
Els agents van detenir el conductor del vehicle mentre un segon ocupant va intentar fugir en advertir l’acció policial, però el van detenir poc després d’emprendre la fugida. Un dels mossos va reconèixer plenament el tercer ocupant i els integrants de la Unitat Central d’Atracaments el van arrestar al cap d’unes hores al seu domicili d’Arenys de Munt. Els investigadors van poder recuperar l’arma utilitzada en el robatori amagada al carrer, embolicada en una peça de roba, a més de totes les joies sostretes que van abandonar al mig del carrer en veure’s interceptats pels policies.
L’endemà, 11 d’abril, es van fer dues entrades i registres, una a la localitat de Mataró i l’altra a Arenys de Munt, i es va intervenir dues armes detonadores, una pistola de foc real amb gran quantitat de munició, diverses peces de roba, les claus de la motocicleta utilitzada en el primer atracament i altres objectes que acreditaven l’activitat delictiva dels arrestats com un inhibidor de freqüència que neutralitzava les alarmes en el moment de cometre els robatoris amb força a la nit.
Posteriorment, els agents van detenir dos homes més que també formaven part de la banda: un d’ells, va participar en la sostracció de la motocicleta emprada en el primer atracament i l’altre hi va participar. Tots els detinguts tenien diversos antecedents policials.
El Jutjat de Guàrdia dels de Mataró va decretar l’ingrés a presó dels tres primers detinguts i el Jutjat en funcions de Guàrdia d’Arenys de Mar va decretar la llibertat amb càrrecs dels altres dos.

Deixa un comentari

Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
GERMANS HOMS 10-18-2
Meslloc