Publicat el 17/12/2013

El passat mes d’octubre es va posar en marxa  al TecnoCampus el Programa ADAC  (Ajuda en la Dependència i Atenció als cuidadors) que imparteix l’ Escola Superior de Ciències de la Salut  juntament amb el Consorci Sanitari del Maresme i la Fundació el Maresme,  amb el suport de l’Obra Social de -la Caixa-. El programa ADAC consta de 5 tallers pràctics dirigits a aquelles persones (cuidadors) que tenen cura de persones amb alguna malaltia crònica o dependència. Molt sovint ens trobem que aquests cuidadors necessiten formació en cures bàsiques de salut i no disposen ni dels recursos ni del temps lliure per a poder-los realitzar. 
Professionals docents de l’Escola i professionals de la salut participen en l’organització i realització d’aquest tallers.
A dia d’avui estan inscrits i fent els tallers 64 cuidadors familiars , dels quals 32 són els cuidadors principals i estan més de 8 hores al dia cuidant al seu familiar dependent.
Els perfils predominants dels cuidadors de la comarca del Maresme, molts d’ ells de Mataró,  és el de fills/es o parelles d’edats compreses entre els 50 i els 80 anys.
Els dependents dels quals tenen cura són majoritàriament persones amb demències. 
Fins a data d’avui s’han realitzat amb èxit 8 tallers amb una mitjana de 15 cuidadors per cada taller, que es realitzen els dissabtes a les instal·lacions del TecnoCampus.
La bona acollida d’aquests cursos s’explica perquè s’imparteixen de manera gratuïta i, sobretot, per la possibilitat que un alumne del Grau d’Infermeria s’estigui en el domicili del cuidador tenint cura de la persona malalta/depenent mentre el seu familiar realitza el curs al TecnoCampus. La Universitat Pompeu Fabra reconeix aquestes hores de voluntariat com  a crèdits acadèmics. Més de 25 alumnes de l’Escola superior de Ciències de la Salut ja estan apuntats per fer aquesta tasca de voluntariat a la comarca del Maresme.
La duració d’aquest programa serà fins al setembre del 2014. Fins llavors, es preveu poder continuar formant més de 100 cuidadors i familiars que ho necessitin.
Informació dels cursos:
http://tecnocampus.cat/ca/curs-cuidadors

Deixa un comentari