Publicat el 17/04/2014

Enguany la Diada de Sant Jordi a Sant Vicenç de Montalt acull diverses activitats entre els dies 22 i 26 d´abril.
Com és tradicional, el dia de Sant Jordi, al matí i a la tarda, hi hauran parades de llibres i roses a la plaça del Poble, a Montaltpark, a l’Av. Montaltnou i a l’entorn del centre cívic i del pavelló. 
El dissabte, 26 d´abril, el Centre Cívic El Gorg serà l´escenari de la VI Festa de les Lletres. En el transcurs de la Festa de les Lletres es presentarà en societat el desè volum de la col•lecció de contes, editada per l´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt. El llibre, escrit per la Núria Albesa, i il·lustrat per la Itziar Picaza, porta per títol ”Tots fem pinya a Sant Vicenç de Montalt”. I, tot seguit, es durà a terme el lliurament de premis dels VIII Jocs Florals. Per la seva banda, l´Escola Municipal de Música L´Oriola s´ocuparà de posar el contrapunt musical en aquesta vesprada dedicada a les lletres. La cita és a les 7 de la tarda.
La Biblioteca La Muntala
també organitza diferents activitats literàries emmarcades en la Diada de Sant Jordi i adreçades a diferents públics. D’una banda, el dia 22 a les 6 de la tarda, l’escriptora María Jesús Juan farà una tertúlia adreçada al Club de lectura juvenil sobre la seva novel•la “Para tocar el cielo”.
Dimecres 23 d’abril, de 10 del matí a 1 del migdia, la biblioteca sortirà al carrer, en concret a la plaça del Poble, on trobareu una parada de La Muntala amb les darreres novetats. En aquest espai, també podreu conèixer i parlar amb l’autora santvicentina Mònica Rodríguez que farà una tertúlia amb els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Esteve Albert sobre la seva novel·la “Intrusos”, que presentarà públicament a les 6 de la tarda a la biblioteca.
Com ja és habitual, les escoles dels municipi també se sumen un any més a la celebració de la Diada de Sant Jordi, amb la programació de diverses activitats culturals i lúdiques, vinculades al món dels llibres i la literatura.
Així, el dia 22 d’abril, l’Escola Sant Jordi, amb la col·laboració de la colla de Geganters de Sant Vicenç, ha programat uns tallers pels alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Superior sobre els gegants i els capgrossos de la vila i els diferents instruments musicals que acompanyen les cercaviles geganteres.
Dimecres 23, a l’hora de berenar, se celebrarà una festa amb els alumnes i els pares/mares a la pista de l’escola, que estarà animada per la Colla de Geganters.
Per la seva banda, dimecres 23 per la tarda,  l’Escola Sot del Camp, entre altres activitats, ha previst una representació de l’obra de Sant Jordi a càrrec dels nens i nenes de primer de primària i la celebració del lliurament de premis dels seus Jocs Florals.
Finalment, l’Institut Esteve Albert ha programat diverses activitats, com ara uns jocs lingüístics que es faran al Cívic, una visita al Parlament i al Centre Cultural El Born o el muntatge de 2 parades, on podreu comprar les vostres roses de Sant Jordi.

Deixa un comentari