Publicat el 10/04/2014

El Baix Maresme contribueix a Sant Jordi amb el paper de rellevància que hi té el Mercat de Flor i Planta Ornamental, que preveu que enguany i amb motiu de la Diada es comercialitzin a Catalunya més de 6 milions de roses de tots els estils possibles. N’hi ha per a tots els gustos i cadascú ha de poder trobar la seva, comprar-les és impulsar el sector.
I pel que fa als llibres d’autors del Baix Maresme que aquests dies es poden trobar a les prestatgeries de les llibreries de la comarca, destaquem la trepidant novel·la negra El tant per cent, de Rafael Vallbona (Premià de Dalt).
També, del guionista i narrador de Premià de Mar Pep Bras, una nova peça destacada del seu univers narratiu, la novel·la La niña que hacía hablar a las muñecas.
En poesia, Vicenç Llorca (El Masnou) desembarca aquest Sant Jordi amb el seu nou llibre Calendari d’instints, editat a Poesia 3i4.
I en l’àmbit de la literatura per joves, l’escriptora de Cabrera de Mar Sílvia Tarragó és l’autora del cicle de novel·les (dos títols) Top Fairies, publicat per Edebé, on entrellaça el món de la moda i de les fades i publicat en català i en castellà.
Mataró
Fent una aturada a la capital del Maresme, títols destacats d’autors de Mataró que seran de referència aquest Sant Jordi són, sens dubte, Desig de xocolata, de Care Santos, novel·la guardonada amb el 34è Premi Ramon Llull. I del periodista Manuel Cuyàs, el llibre de memòria sobre la seva família
El nét del pirata.
Editorials
La Comarcal Edicions (Argentona) publica el recull de poesia I la llum que es va fer, de Josep Fàbrega i Selva, guardonat amb el XVII Premi ‘Alella a Maria Oleart’; la novel·la Comptabilitat domèstica o el misteri de la cambra tancada, de l’autor barceloní Jordi Bordas i Coca;  el conte il·lustrat Tots fem pinya a Sant Vicenç de Montalt, de Núria Albesa Valdés i Itziar Picaza Vilaseca; i la novel·la  El tiempo en el espejo, de Ginés Sánchez Amorós.
Del segell Galerada (Cabrera de Mar), destaca l’assaig La captivitat inadvertida, de Jordi Sales, una proposta literària d’alt nivell.
Voliana Edicions (Argentona) publica cinc novetats d’autors maresmencs: Camins de poesia, d’Esteve Albert i Corp; El llibre dels misteriosos fets de Montserrat, de Pere-Màrtir Brasó, artista plàstic nascut a Vilassar de Mar i resident a Mataró; Inquietança, relats del mataroní Arcadi Vilert i Soler; Ajudeu-me. El crit d’una llengua que vol seguir viva, de la brasilera vinculada a la comarca Eliana Oliveira de Freitas i Miratge, obra narrativa d’Eva Lleonart Montagut, de Sant Pol de Mar.

Deixa un comentari