Publicat el 14/03/2014

El Club Esportiu Farra-O organitzarà, el pròxim dissabte 26 d’abril, el Rogaining Internacional de Catalunya en les modalitats de 12 hores, 6 i 3 hores amb sortida i arribada al Parc de Can Rafart de Vilassar de Dalt. La prova, puntuable per la Copa Catalana de rogainings, també serà classificatòria per al Campionat del Món de Bombers de l’especialitat.
El rogaining és una cursa on, amb un temps màxim establert, uns 400 equips formats per 2 (i fins a 5) corredors han de cercar el màxim nombre de fites pels terrenys de la Serralada litoral amb l´única ajuda d´un mapa i una brúixola. La gràcia d´aquesta competició és que cada fita té una puntuació diferent (de 4 a 9 punts) i, per tant, l´estratègia que marqui cada conjunt dins del temps reglamentari és vital per intentar ocupar places de podi. La prova de 12 hores està adreçada als equips més experimentats en l’esport de l’orientació, mentre que la de 6 hores està oberta a corredors amb coneixements d’orientació i la de 3 hores està pensada per a aquelles persones que no n’han fet mai i ho volen provar.
Fins ara, a Catalunya s´organitzen diverses rogainings de 6 hores de durada i és a l´estranger (on l´esport de l´orientació fa molts més anys que es practica) que les proves oficials són de 8 i 12 hores. El Farra-O creu que ja ha arribat l´hora que Catalunya es posi a l´alçada de les competicions internacionals i per això oferirà a tots els participants 50 quilòmetres quadrats de mapa, amb un terreny força desnivellat (entre els 80 i 500 metres d’altitud), turons mirant al mar, castells, mil·lers de roques, poblats ibèrics, coves, mines i racons insòlits. Tot plegat farà d´aquesta competició tot un espectacle.
Per a més informació:
http://rogaine2014vilassar.farra-o.cat/

Deixa un comentari