Publicat el 04/06/2018

Una jornada pionera per impulsar la creació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social a través de la gestió del residu tèxtil

El pròxim divendres 8 de juny, Barcelona acollirà al CaixaForum la primera jornada sobre La gestió del residu tèxtil com a motor de l’economia social i solidària. Es tracta d’una iniciativa pionera a Barcelona, amb la que es vol propiciar un espai de debat i anàlisi amb experts per posar de manifest el potencial que hi ha en la gestió del residu tèxtil per a l’impuls de l’economia social solidària, en l’àmbit autonòmic, estatal i europeu; a més de compartir casos d`èxit, d’innovació i perspectives de futur en l’àmbit local i internacional. L’objectiu és conscienciar polítics i ciutadania sobre l’impacte social i ambiental de la reutilització i el reciclatge de la roba que ja no es fa servir.

Actualment a Catalunya 148 persones en situació de vulnerabilitat social treballen en el Programa Roba Amiga, format per empreses d’inserció laboral. L’any 2017 es van recollir gairebé 11.000 tones de residu tèxtil a través dels 2.000 contenidors taronges de Roba Amiga repartits per tota Catalunya. Segons dades de l’Agència de Residus, a Catalunya es generen 140.000 tones de residu tèxtil, i s’estima que només un 10.5% del total d’aquest residu es diposita als contenidors de reciclatge.

Per tant, la xifra de llocs de treball té una enorme possibilitat de creixement i podria triplicar-se si tota la ciutadania reciclés de manera correcta la roba que ja no utilitza.

L’esdeveniment està organitzat per Solidança/Roba Amiga i comptarà amb la participació de l’Ajuntament de Barcelona, de l’Agència de Residus de Catalunya, a més d’agrupacions socials de recuperadors en l’àmbit estatal i europeu, com AERESS i RREUSE i de la marca d’upcycling BacktoEco. Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa”
Acte: Jornada sobre la Gestió del Residu Textil
Dia: divendres 8 de juny de 9,30 a 13 h.
Lloc: CaixaForum, Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 Barcelona

Per a més informació i confirmació d’assistència: Andrea Membrado – Comunicació Solidança – 93 685 44 34  comunicacio@solidanca.cat
Patrícia Burgos – Comunicació Jornada +34 665012233  triciaburgos@hotmail.com – #ResiduTextilESSwww.solidanca.cat

Deixa un comentari