Publicat el 26/07/2018

L’Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga està pendent d’un estudi de l’Institut Geològic per determinar si s’han de sanejar més zones de la ruta

L’accés al congost de Mont-rebei s’ha reobert al públic, aquest dijous, després que una esllavissada, la setmana passada, obligués a tallar els accessos a peu i la navegabilitat.
Els visitants s’han trobat just a l’entrada del pont penjant, prop de l’aparcament de la Masieta, un cartell que alerta del perill de despreniment de pedres i d’esllavissades i un escrit on s’hi pot llegir; ”continueu sota la vostra responsabilitat”.
L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha explicat que l’ajuntament està pendent de l’estudi que l’Institut Geològic ha de redactar per determinar si hi ha o no altres punts perillosos en aquest tram. En cas de detectar-se s’hauran de sanejar per tal de minimitzar els riscos. Navarra ha insistit que al medi natural el risc zero no existeix però l’ajuntament té l’obligació de prevenir-los i minimitzar-los.

Operaris del Consell Comarcal del Pallars Jussà i de la Fundació Catalunya La Pedrera van netejar el punt de l’esllavissada durant el dia d’ahir.
El centre d’informació de La Masieta i l’aparcament tornen a funcionar amb normalitat i atenen les consultes dels visitants. Amb l’obertura de l’accés s’ha restablert el sistema de reserva en línia de l’aparcament.
Amb l’obertura dels accessos la normalitat ha tornat al congost de Mont-rebei i ha recuperat la imatge habitual de senderistes fent el camí a peu i d’altres visitants amb canoa.
Un descuit ha creat la confusió a alguns dels visitants que entraven al congost per la zona sud. En aquest punt, al pont penjant que uneix la part catalana amb l’aragonesa, s’han descuidat retirar les cintes de prohibit el pas i alguns visitants han fet marxa enrere.
En moments de màxima afluència turística arriben a visitar el congost de Mont-rebei unes 2.000 persones al dia. La Fundació Catalunya-La Pedrera protegeix el Congost de Mont-rebei des de l’any 1999, quan el va adquirir per incorporar-lo a la seva Xarxa d’Espais Natura amb l’objectiu de conservar el seu patrimoni natural i preservar-lo per a futures generacions.

ACN Sant Esteve de la Sarga
Foto: Pla general del pont penjant del congost de Mont-rebei on s’alerta del perill de despreniments. Una noia camina pel pont ja reobert l’accés. Imatge del 26 de juliol del 2018.

Deixa un comentari