S'han trobat resultats
Receptes
dijous 18 octubre 2018

Salmó a la taronja

Avui preparem Salmó a la taronja. Renteu el salmó, assequeu-lo amb paper absorbent, salpebreu-lo lleugerament i reserveu-lo. Netegeu els xampinyons i feu-ne unes làmines fines, peleu la ceba i talleu-la ben fina. Poseu oli en una paella i sofregiu la ceba a foc suau perquè s’estovi i quedi transparent; a mitja cocció incorporeu-hi els xampinyons, […]

Receptes
dijous 4 octubre 2018

Lluç amb salsa verda i cloïsses

Renteu bé les cloïsses i deixeu-les una bona estona amb aigua i sal perquè deixin anar la sorra, si en tenen. Traieu l’espina del lluç i talleu-lo a supremes, i de cada suprema feu-ne dos trossos; renteu-les i deixeu-les escórrer. Peleu la ceba i piqueu-la fina. Poseu oli en una cassola de fang i fregiu […]

Receptes
dijous 2 agost 2018

Molls a la taronja

Traieu el cap i l’espina dels molls i feu-los a filets, renteu-los i deixeu-los escórrer. Un cop escorreguts saleu-los una mica i reserveu-los. Talleu el bròquil a branques, renteu-lo i poseu-lo a coure en una cassola al vapor. Mentrestant, poseu a reduir el suc de taronja en un cassó fins a la meitat del volum […]

Receptes
dijous 28 juny 2018

Bacallà amb tomàquet i puré de patata

Poseu en un recipient un bon raig d’oli, les fulles d’alfàbrega, sal i pebre (al gust) i deixeu-ho macerar unes 24 hores. Peleu les patates, talleu-les a rodanxes i coeu-les al vapor. Quan estiguin cuites tritureu-les juntament amb una mica de mantega i un polsim de sal. Poseu una mica de mantega en una paella; […]

Receptes
dijous 5 abril 2018

Bacallà amb rocafort

Traieu la pell i les espines del bacallà i talleu-lo a trossos regulars de 10×5 cm, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli calent fins que estiguin daurats per ambdós costats. Reserveu-los en una safata de servir, mantenint-los calents. En una altra paella escalfeu a foc molt lent la crema de llet, incorporeu el […]

Receptes
dimecres 21 març 2018

Pasta amb gambes i taronja

Netegeu molt bé la taronja, fregant la pell amb l’ajut d’un raspall. Peleu-la i talleu aproximadament la meitat de la pell a la juliana, el més fina possible. Espremeu la taronja i reserveu-ne el suc. Retireu el cap de les gambes, peleu les cues i reserveu-les. Renteu el carbassó i talleu-lo a daus petits. Escalfeu […]

Receptes
dijous 22 febrer 2018

Congre al forn

Talleu el congre a rodanxes, renteu-lo i deixeu-lo escórrer. Talleu la ceba i la pastanaga a la juliana i reserveu-les. Piqueu els tomàquets (sense pell ni llavors) juntament amb els alls i reserveu-los. Poseu un bon raig d’oli en una safata per anar al forn; a sobre feu-hi una capa d’hortalisses i salpebreu-ho. Col·loqueu les […]

Receptes
dijous 21 desembre 2017

Bunyols de musclos

Per preparar Bunyols de musclos, renteu bé els musclos i poseu-los en una cassola juntament amb el vi. Tapeu la cassola i poseu-los al foc fins que s’obrin. Un cop oberts, aparteu-los del foc, deixeu-los refredar i retireu la carn dels musclos de les valves. Bateu les clares a punt de neu, amb una mica […]

Receptes
dimecres 29 novembre 2017

Suquet de musclos amb allioli

Per començar, renteu els musclos, poseu-los en una cassola al foc amb un rajolí de vi blanc i deixeu que s’obrin al vapor. Quan estiguin oberts, retireu-los del foc i reserveu-los juntament amb el suc de la cocció. Poseu oli en una cassola i quan estigui calent incorporeu-hi la ceba ratllada. Quan la ceba comenci […]

Receptes
dijous 16 novembre 2017

Llenguado fregit a la gaditana

Netegeu amb cura els llenguados, retireu els caps i deixeu-los escórrer una estona (si són massa grans talleu-los per la meitat). Empolvoreu-los amb sal i deixeu-los reposar 30 minuts coberts amb la llet. Passat aquest temps escorreu-los bé, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli abundant i ben calent. Deixeu-los daurar per ambdós costats […]