S'han trobat resultats
Receptes
dimecres 20 març 2019

Arròs amb verdures i tonyina

Peleu la ceba i la pastanaga. Renteu bé el carbassó, el pebrot, l’albergínia i els tomàquets. Talleu tots aquests ingredients a trossets petits i reserveu-los. Poseu oli en una paella i quan estigui calent incorporeu la ceba i deixeu-la coure a foc baix. Quan comenci a canviar de color, incorporeu totes els ingredients que teniu […]

Receptes
dijous 7 març 2019

Espaguetis amb verdures

Peleu la pastanaga i el porro i renteu el carbassó i el pebrot. Talleu totes les verdures a la juliana. Seguidament bulliu els espaguetis en aigua abundant amb sal, durant el temps que indiqui el fabricant. Poseu una paella al foc amb dues cullerades d’oli i deixeu-ho escalfar (aquest és el secret perquè les verdures […]

Receptes
dijous 7 febrer 2019

Arròs caldós amb gambes i carxofes

Renteu les gambes i deixeu-les escórrer. Netegeu la sípia i talleu-la a trossos. Traieu les fulles exteriors i dures de les carxofes, talleu les puntes i partiu-les a quarts; seguidament poseu-les en un recipient amb aigua i el suc de llimona. Peleu i ratlleu els tomàquets i els alls. Poseu oli en una cassola i […]

Receptes
diumenge 13 gener 2019

Crema de bròquil i patata al formatge

Per preparar la crema de bròquil en primer lloc peleu la ceba i talleu-la a la juliana. Poseu una mica de mantega en una cassola i ofegueu la ceba a foc baix i amb la cassola tapada. Quan la ceba comenci a tornar-se transparent, incorporeu les patates pelades i tallades a trossos; fregiu-les uns minuts. […]

Receptes
dimecres 12 desembre 2018

Pasta fresca amb llagostins i formatge

Fumet: poseu un litre d’aigua en una olla juntament amb ½ kg de peix de roca (tot ben net de caps i espines), 1 ceba, un raig de vi blanc, 1 porro i 1 pastanaga (pelats i tallats) i 1 fulla de llorer. Quan arrenqui el bull, escumeu-ho i deixeu-ho coure 20 minuts a foc […]

Receptes
dijous 15 novembre 2018

Llibrets d’albergínia

Renteu les albergínies, talleu-les a rodanxes de mig centímetre, saleu-les lleugerament i deixeu-les reposar en una escorredora durant uns 15 minuts. Passat el temps, renteu-les i assequeu-les amb paper absorbent. Col·loqueu la meitat de les rodanxes d’albergínia sobre una superfície plana, salpebreu-les i a sobre de cada una poseu una capa de formatge i una […]

Receptes
dimecres 25 juliol 2018

Braç de gitano de patates i tonyina

Peleu les patates, talleu-les a trossos i poseu-les a coure al vapor durant uns 25 minuts. Un cop a punt, passeu-les pel passapuré i salpebreu al gust. Poseu els ous al foc coberts d’aigua amb sal i deixeu-los bullir 12 minuts. Retireu-los del foc i refresqueu-los. Peleu-los, ratlleu-los i reserveu-los. Esteneu el puré de patata […]

Receptes
dijous 14 juny 2018

Pasta de llenties amb espinacs i dàtils

Posa els dàtils en remull i pica els alls al morter. Salta els alls, la farigola i l’orenga amb una mica d’oli d’oliva. Afegeix-hi els tomàquets en conserva ja pelats, aixafa’ls amb una cullera de fusta i incorpora-hi el puré de tomàquet. Cou-ho durant 2 minuts. Escorre els dàtils, treu-ne el pinyol i talla’ls en […]

Receptes
dijous 31 maig 2018

Llenties amb sobrassada

Poseu en remull les llenties en aigua abundant durant dotze hores. Passat aquest temps escorreu-les, renteu-les i poseu-les en una olla juntament amb la fulla de llorer i cobriu-les amb aigua freda. Poseu l’olla al foc i, quan l’aigua comenci a bullir, abaixeu la intensitat del foc i deixeu que coguin lentament. Peleu i piqueu […]

Receptes
dijous 17 maig 2018

Bunyols de carxofa

Netegeu les carxofes: traieu les fulles verdes exteriors i talleu les puntes. Fregueu els cors de carxofa resultants amb el suc de llimona, per evitar que es tornin negres, saleu-los al gust i poseu-los a coure al vapor durant uns minuts. Quan les carxofes encara estiguin una mica fortes, traieu-les del foc i deixeu-les refredar. […]