S'han trobat resultats
Receptes
dimecres 12 desembre 2018

Pasta fresca amb llagostins i formatge

Fumet: poseu un litre d’aigua en una olla juntament amb ½ kg de peix de roca (tot ben net de caps i espines), 1 ceba, un raig de vi blanc, 1 porro i 1 pastanaga (pelats i tallats) i 1 fulla de llorer. Quan arrenqui el bull, escumeu-ho i deixeu-ho coure 20 minuts a foc […]

Receptes
dijous 15 novembre 2018

Llibrets d’albergínia

Renteu les albergínies, talleu-les a rodanxes de mig centímetre, saleu-les lleugerament i deixeu-les reposar en una escorredora durant uns 15 minuts. Passat el temps, renteu-les i assequeu-les amb paper absorbent. Col·loqueu la meitat de les rodanxes d’albergínia sobre una superfície plana, salpebreu-les i a sobre de cada una poseu una capa de formatge i una […]

Receptes
dimecres 25 juliol 2018

Braç de gitano de patates i tonyina

Peleu les patates, talleu-les a trossos i poseu-les a coure al vapor durant uns 25 minuts. Un cop a punt, passeu-les pel passapuré i salpebreu al gust. Poseu els ous al foc coberts d’aigua amb sal i deixeu-los bullir 12 minuts. Retireu-los del foc i refresqueu-los. Peleu-los, ratlleu-los i reserveu-los. Esteneu el puré de patata […]

Receptes
dijous 14 juny 2018

Pasta de llenties amb espinacs i dàtils

Posa els dàtils en remull i pica els alls al morter. Salta els alls, la farigola i l’orenga amb una mica d’oli d’oliva. Afegeix-hi els tomàquets en conserva ja pelats, aixafa’ls amb una cullera de fusta i incorpora-hi el puré de tomàquet. Cou-ho durant 2 minuts. Escorre els dàtils, treu-ne el pinyol i talla’ls en […]

Receptes
dijous 31 maig 2018

Llenties amb sobrassada

Poseu en remull les llenties en aigua abundant durant dotze hores. Passat aquest temps escorreu-les, renteu-les i poseu-les en una olla juntament amb la fulla de llorer i cobriu-les amb aigua freda. Poseu l’olla al foc i, quan l’aigua comenci a bullir, abaixeu la intensitat del foc i deixeu que coguin lentament. Peleu i piqueu […]

Receptes
dijous 17 maig 2018

Bunyols de carxofa

Netegeu les carxofes: traieu les fulles verdes exteriors i talleu les puntes. Fregueu els cors de carxofa resultants amb el suc de llimona, per evitar que es tornin negres, saleu-los al gust i poseu-los a coure al vapor durant uns minuts. Quan les carxofes encara estiguin una mica fortes, traieu-les del foc i deixeu-les refredar. […]

Receptes
dijous 19 abril 2018

Wok de verdures amb figues seques

Renteu i assequeu les hortalisses: la pastanaga es pela i es talla a rodanxes, la coliflor es separa a ramets, el pebrot i la mongeta tendra es tallen a tires. Peleu i ratlleu la ceba i poseu-la a sofregir en un wok amb oli calent durant tres minuts a foc mig, remenant amb una espàtula […]

Receptes
dijous 8 març 2018

Truita catalana

Suqueu amb generositat les llesques de pa (per les dues bandes) amb el tomàquet, i amaniu-les amb oli i sal. Traieu les crostes i esmicoleu les molles. En un bol, bateu els ous amb una mica de sal. Poseu oli en una paella i quan estigui calent aboqueu-hi la meitat dels ous que teniu batuts […]

Receptes
dijous 8 febrer 2018

Mongetes verdes al rocafort

Renteu les mongetes, talleu-les per la meitat i poseu-les a coure al vapor, fins que quedin al dente, i reserveu-les. Bateu el formatge amb la crema de llet, fins aconseguir una salsa ben lligada. Talleu la cansalada a trossos ben petits i fregiu-los en una paella gran amb una mica d’oli. Quan la cansalada estigui […]

Receptes
dijous 25 gener 2018

Emparedats de pernil i formatge

El pa millor que no sigui gaire tou. Enmig de cada dues llesques, col·loqueu-hi un tall de pernil dolç i un de formatge. Talleu cada emparedat en quatre parts (quadrats) o bé en dos triangles (optatiu) i humitegeu cada tros amb la llet. Col·loqueu els trossos sobre paper absorbent, poseu-hi un pes al damunt i […]