Publicat el 15/07/2013

Demaneu al carnisser que us desossi la carn i us la talli a daus. Talleu la cansalada a trossos petits i salpebreu la carn.
Poseu oli en una cassola i quan sigui calent incorporeu-hi la carn juntament amb la cansalada. Un cop tot ben enrossit afegiu-hi la ceba picada, quan la ceba comenci a agafar color incorporeu-hi la canyella, els claus i dos dits d’aigua, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc mig, uns 40 minuts, vigilant que no es quedi sense aigua.
Mentre, renteu les pomes, talleu-les a quarts, peleu-les, traieu-ne el cor i les llavors i talleu cada tall per la meitat. Ruixeu-les amb el suc de la llimona i afegiu-les a la cassola quan faltin uns 15 minuts.
Feu una picada amb les ametlles torrades i pelades. Quan les tingueu ben picades afegiu-hi el fetge de xai ben fregit, piqueu-ho bé i afegiu-hi el pa torrat prèviament remullat amb el vinagre i la mel. Piqueu-ho tot junt i aclariu-ho amb una mica del suc de la cassola. Afegiu aquesta picada a la cassola, remeneu-ho molt bé i deixeu-ho coure tot junt uns 10 minuts. Al moment de retirar-ho del foc afegiu-hi el julivert picat.

Ingredients

  • 800 g de carn de xai de la cuixa
  • 100 g de cansalada viada
  • 3 cebes mitjanes
  • 3 pomes golden
  • El suc d’una llimona
  • 1 canonet de canyella
  • 2 claus d’espècies
  • sal i pebre
  • oli d’oliva
  • 1 cullerada de julivert picatPicada: 
  • 50 g d’ametlles torrades
  • 75 ml de vinagre de vi blanc
  • 50 g de fetge de xai
  • 30 g de pa torrat
  • 1 cullerada de mel

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2