Publicat el 07/05/2012

Per preparar la Truita de riu al forn, traiem les tripes de les truites, les rentem, fem uns talls transversals en un dels costats del peix i les deixem escórrer. Un cop ben escorregudes, posem mitja rodanxa de llimona dins els talls de les truites.
Pelem i tallem la ceba a tires fines i els alls a làmines. Posem oli en una cassola i hi sofregim, a foc suau, la ceba i els alls. Pelem les patates i les tallem a làmines d’uns 3 cm de gruix. Quan la ceba estigui transparent, hi afegim les patates, la fulla de llorer i el julivert picat. Ho cobrim amb aigua, ho salemi ho deixem bullir uns 5 minuts. Traslladem el sofregit a una safata de forn i hi col·loquem al damunt les truites, les ruixem amb el suc de mitja llimona i un bon raig d’oli. Incorporem a la safata els tomàquets partits per la meitat, hi tirem una mica de sal pel damunt i posem la safata a forn mitjà (180º) uns deu minuts.

Ingredients

  • 4 truites de riu
  • 1 llimona
  • ½ kg de patates
  • 1 ceba mitjana
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branca de julivert
  • 2 grans d’all
  • 4 tomàquets madurs
  • sal
  • oli d’oliva

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2