Publicat el 04/06/2008

Per fer truita de mongetes amb sorpresa a l’estil de les Annes heu de picar la ceba i els alls ben petits i sofregiu-los a la paella a foc lent perquè quedi tot ben escalfat.

Reserveu-los. Talleu la botifarra negra en dauets sense pell i el bacó a tiretes i ho enrossiu lleugerament a part amb una mica d’oli. Tot seguit afegiu-hi les mongetes, poseu-hi sal i salteu-ho una mica.

A part, salteu els bolets prèviament tallats (guardeu-ne un parell de sencers i ben bonics per presentar el plat, també saltats). En cas que els bolets siguin secs, remolleu-los en
aigua tèbia durant 5 minuts abans de fer-los servir.

Quan els bolets hagin evaporat l’aigua que segreguen durant el saltat, poseu-hi julivert picat. Incorporeu la ceba i els bolets al saltat principal.

Separeu els rovells de les clares i munteu-les en un bol per aconseguir una textura més esponjosa. Incorporeu-hi els rovells i saleu-ho.

Afegiu dintre el bol tot el saltat i remeneu-ho. Ja és el moment de donar forma a la truita posant la barreja a la
paella. Deixeu-la coure per un costat i després la tombeu.

La deixeu coure per l’altre costat i l’emplateu. Recordeu presentar la truita amb els bolets sencers i per acabar de guarnir-la podeu elaborar una rosa amb una tira de bacó.

Ingredients

  • 400 g de mongetes de Santa Pau escorregudes
  • 6 ous
  • 6 talls de bacó filetejat (1 el dedicarem a la guarnició)
  • 5 talls a rodanxes de botifarra negra
  • 1 ceba mitjana
  • 2 grans d’all
  • Barreja de bolets (trompetes de la mort, rossinyols, ceps…)
  • Julivert picat
  • Oli i sal al gust

Deixa un comentari