Publicat el 23/02/2005

Netegeu els verats, partir-los per la meitat, renteu-los i deixeu-los escórrer, després enfarineu-los i fregiu-los lleugerament en una paella amb oli molt calent.

Un cop fregits, reserveu millor en una cassola de fang.

A la mateixa paella on heu fregit els verats poseu la ceba ratllada i el tomàquet i feu un sofregit, quan estigui al punt afegiu els pèsols, salpebreu, doneu unes voltes i poseu  a la cassola del peix.

Regueu amb el fumet i deixeu coure a foc lent amb la cassola tapada.

Mentrestant, feu la picada amb tots els ingredients, aclariu-la amb una mica de fumet i incorporeu a la cassola juntament amb els ous durs partits per la meitat. Torneu a tapar la cassola i deixeu coure tot junt uns 10 minuts, després deixeu reposar uns altres 5.

Ingredients

  • 8 verats grans
  • 750 g de pèsols desgranats
  • 1 ceba gran
  • 400 g de tomàquets madurs
  • 4 ous durs
  • farina
  • fumet de peix
  • sal, perbre i oli
  • Picada: 50 g d’ametlles torrades,
  • 1 llesca de pa fregit, 15 g de xocolata negra
  • 2 grans d’alls fregits i una galeta Maria

Deixa un comentari