Publicat el 11/07/2007

Dessalar bé el bacallà canviant l’aigua sovint, un cop al nostre gust, escórrer i assecar.

Rentar les patates i bullir-les amb la pell fins que estiguin cuites.

Netejar els porros i la part blanca tallar-la a rodanxes fines. Posar l’oli i la mantega en una olla juntament amb el porro i deixar-ho coure a foc suau fins que comenci a agafar color.

Incorporar els alls pelats i tallats a làmines. Quan tot estigui transparent afegir el bacallà, donar unes voltes, regar amb el fumet de peix i deixar bullir tot junt uns 10 minutos.

Pelar les patates, passar-les pel passapuré, incorporar a l’olla juntament amb els altres ingredients i triturar fins que quedi un puré molt fi.

Deixar refredar i guardar a la nevera fins al moment de servir.

Si queda massa espessa afegir una mica més de fumet o bé una mica de llet.

(Aquesta sopa també es pot servir calenta acompanyada de daus de pa fregit o bé trossets de bacó fregits.)

Ingredients

  • 150 g de bacallà escaixat
  • 500 g de patates
  • 2 grans d’all
  • 4 porros tendres
  • 1.250 ml de fumet de peix
  • 1 rajolí d’oli d’oliva
  • 1 cullaradeta de mantega

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2