Publicat el 20/04/2015

Netegeu la sípia, i guardeu-ne la bossa de la tinta. Talleu-la a daus. Poseu-la a fregir en una cassola de fang amb oli. Quan ja comenci a agafar color, afegiu-hi els alls ben picats, les cebes tallades a làmines fines, el llorer i la salsa de la sípia. Tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc lent durant 1 hora aproximadament, remenant de tant en tant.

Mentrestant, en una altra cassola salteu els alls tendres tallats ben fins, i un cop s’hagin estovat, afegiu-hi les faves amb un polsim de sal i sucre. Deixeu que coguin lentament durant uns 10 minuts. Afegiu-hi una mica d’aigua tèbia: ha de fer xup-xup 10 minuts més si fa no fa (segons la mida de les faves).

Tot seguit, incorporeu-hi el pèsols i deixeu-los al foc fins que estiguin cuits. Sacsegeu la cassola de tant en tant per evitar que s’enganxin.

Piqueu en el morter la menta, un polsin de pebre, les ametlles, els alls i la xocolata ratllada.

Per acabar, a la cassola de la sípia afegiu-hi les faves i els pèsols juntament amb la picada, rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure tot junt uns 5 minuts més.

Ingredients

  • 1 kg de sípia ben fresca
  • 300 g de faves esgranades
  • 300 g de pèsols esgranats
  • 4 cebes mitjanes
  • 2 grans d’all
  • 6 alls tendres
  • 2 fulles de llorer
  • Sucre, sal i pebre blanc
  • Picada:
  • 2 grans d’all
  • 1 branca de menta fresca
  • 25 g d’ametlles torrades
  • ½ presa de xocolata negra

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2