Publicat el 30/09/2004

Netejar bé la sípia, reservar la salsa i tallar la carn a daus. Pelar i ratllar la ceba, pelar els alls i picar-los.

Netejar les carxofes traient les fulles externes, després tallar en 4 trossos cadascuna, reservar en un recipient amb aigua i suc de llimona, per evitar que s’ennegreixin.

Posar oli en una cassola i daurar la ceba i els alls, quan comencin a agafar color afegir la sípia i coure a foc suau uns 10 minuts, passat aquest temps regar amb el vi i deixar evaporar.

Deixatar la salsa de la sípia en un got d’aigua i incorporar a la cassola, tapar i deixar coure a foc lent, si cal es pot afegir una mica més d’aigua.
Mentrestant, escórrer les carxofes, passar-les per farina i fregir-les en una paella amb oli calent, després deixar escórrer sobre paper absorbent i reservar. Quan la sípia comenci a estar tova incorporar a la cassola les carxofes i la picada de les nous i el pa torrat, remenar i coure tot junt uns 15 minuts, remenant de tant en tant.

Ingredients

  • 1 sípia gran
  • 8 carxofes
  • 1 ceba gran
  • 2 grans d’all
  • 1 copa de vi blanc sec
  • 1 got d’aigua
  • 1 llesqueta de pa torrat
  • 5 nous pelades
  • Oli i sal
  • farina
  • El suc d’1 llimona

Deixa un comentari