Publicat el 05/05/2015

Talleu els caps i les aletes de les sardines, obriu-les, netegeu-les per dintre i estireu-ne l’espina central. Renteu-les sota l’aixeta i retireu-los les escates. Deixeu-les escórrer i escalfeu el forn a 250 ºC. Peleu les patates. Talleu-les a rodanxes i poseu-les en una safata per anar al forn, amanides amb oli i sal. Col·loqueu-hi també els tomàquets sencers i les cebetes, prèviament bullides amb aigua i sal. Poseu la safata al forn i deixeu-l’hi fins que les patates estiguin una mica rosses.
Saleu els filets de les sardines. Col·loqueu-ne la meitat damunt la taula de la cuina. Farciu-les amb el formatge i la pell de llimona ratllada, i tapeu-les amb l’altra meitat.
Enfarineu les sardines i fregiu-les en una paella amb oli ben calent. Un cop que totes estiguin fregides, deixeu-les escórrer sobre paper absorbent.
Serviu, a cada plat, un parell de sardines farcides acompanyades de patata, tomàquet i cebes.

Ingredients

    NGREDIENTS:
  • 16 sardines grosses ben fresques
  • 100 g de formatge Gruyère ratllat
  • la pell d’una llimona ratllada
  • una mica de farina
  • oli i sal
  • GUARNICIÓ:
  • 12 cebetes
  • 4 patates mitjanes
  • 4 tomàquets madurs petits
  • oli i sal

Deixa un comentari