Publicat el 16/03/2005

Treure el cap i l’espina de les sardines, rentar i deixar escórrer. Escalfar el forn a temperatura de 180º (dalt i baix).

Posar les sardines obertes en una font de forn i salpebrar.

Peleu la ceba i ratlleu juntament amb el pebrot. En un got de batedora introduir el gra d’all, les avellanes, una branca de julivert i oli d’oliva.

Triturar fins a obtenir la consistència d’una crema, afegir després la ceba i el pebrot i barrejar bé amb una cullera.

Regar les sardines amb la preparació anterior, escampar per sobre les olives negres tallades a trossets o senceres (al gust).

Escampar-hi el formatge ratllat i introduir al forn, de 10 a 15 minuts, depèn de la mida de les sardines.

Suggeriments: a la picada podem canviar les avellanes per pinyons, nous o qualsevol fruita seca.

Ingredients

  • De 16 a 20 sardines (segons mida)
  • 1 ceba mitjana
  • 1 pebrot verd
  • 1 gra d’all gran
  • 50 g d’avellanes torrades
  • 50 g d’olives negres
  • 1 branca de julivert
  • 40 g de formatge parmesà ratllat
  • Sal, pebre i oli

Deixa un comentari