Publicat el 30/03/2014

Traieu el cap i les espines de les sardines, talleu-les per la meitat, renteu-les bé i deixeu-les escórrer. Renteu els tomàquets: talleu-ne dos en rodanxes fines, i els altres dos a quarts. Peleu el gra d’all i piqueu-lo ben fi. En una paella amb una mica d’oli, torreu-hi una mica els pinyons. Piqueu el julivert i les anxoves.
Unteu amb oli la base d’un motlle rodó que pugui anar al forn i col·loqueu-hi al fons les rodanxes de tomàquet. Assaoneu-les amb una mica de sal i pebre, i escampeu-hi l’all picat pel damunt.
Repartiu els pinyons sobre els filets de sardina, enrotlleu-los i subjecteu-los amb un escuradents. Disposeu aquests rotllets en el motlle, juntament amb els tomàquets tallats a quarts, i escampeu-hi pel damunt el julivert, les anxoves i les tàperes.
Regueu-ho amb un raig d’oli i poseu-ho al forn, prèviament escalfat a una temperatura de180º, de 20 a 25 minuts.
Passat aquest temps, traieu el motlle del forn, distribuïu per sobre el formatge tallat a làmines molt fines i deixeu que es fonguin amb l’escalfor. Al cap de 5 minuts, ja ho podreu servir.

Ingredients

  • 800 g de sardines
  • 4 tomàquets madurs
  • 50 g de formatge d’ovella semicurat
  • 1 gra d’all
  • 1 branca de julivert
  • 100 g de pinyons
  • 6 filets d’anxoves
  • 2 cullerades de tàperes
  • oli d’oliva
  • sal i pebre

Deixa un comentari