Publicat el 03/02/2010

Els tomàquets sense pelar i la cabeça d’alls es poden coure al forn o bé al foc. Una vegada escalivats, peleu tant els alls com els tomàquets.
Escaldeu la nyora en un cassó amb aigua bullint, després obriu-la, treieu-ne les llavors i rasqueu l’interior per recollir-ne la polpa.
En un morter o batedora poseu primer la sal; després, els alls escalivats i el cru, les ametlles i avellanes i els tomàquets. Piqueu-ho tot molt a poc a poc i s’hi afegiu-hi oli, sense deixar de picar, fins que quedi tot ben triturat.
Finalment s’hi incorporeu-hi la torrada mullada amb el vinagre, el pessic de sucre i la polpa de la nyora i se seguiu triturant-ho tot fins que la salsa quedi homogènia i una mica espessa.

Ingredients

  • 100 g d’ametlles torrades i pelades
  • 30 g d’avellanes torrades i pelades
  • 1 cabeça d’alls escalivats
  • 1 gra d’all cru
  • 4 o 5 tomàquets madurs escalivats
  • 1 llesca de pa torrat i mullat amb vinagre
  • la polpa d’una nyora
  • un pessic de sucre
  • sal i oli d’oliva

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2