Publicat el 07/04/2005

Per fer salmó a la popillota amb poma heu de preescalfar el forn a temperatura de 225°.

Salpebrar les rodanxes de salmó que han de ser d’1 dit de gruix aproximadament. Tallar la ceba, el porro i la pastanaga en juliana.

Disposar de 4 trossos de paper, quadrats i empastifar la part interior amb mantega, després col·locar com a base una capa de finíssimes rodanxes de poma sense pell ni llavors, a sobre anirà la rodanxa de salmó i sobre ella una altra capa de poma.

Escampar per sobre la juliana de verdures i regar cada rodanxa amb una cullerada de vi blanc sec. Tancar el paper de cada rodanxa com si fos un paquet.

Posar en una font de forn, procurant que les obertures quedin a la part superior i posar a coure de 10 a 15 minuts. Transcorregut aquest temps treure del forn i disposar cada paquet en un plat, que s’obrirà un cop a la taula.

S’acompanya de la salsa maonesa la qual haurem barrejat amb el vinagre de poma i els cogombres ben picats.

Ingredients

  • 4 rodanxes de salmó
  • 2 pomes
  • 4 cullerades de vi blanc sec
  • mantega
  • Sal i pebre blanc mòlt
  • Paper especial per forn
  • 1 llimona
  • 1 ceba tendra, 1 porro i 1 pastanaga
  • 1 cullerada de cogombrets en vinagre
  • Salsa maionesa
  • 1 cullerada de vinagre de poma

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon