Publicat el 20/09/2017

Peleu la ceba i trinxeu-la ben petita. Poseu oli en una cassola i sofregiu la ceba a foc baix. Quan la ceba es torni transparent i comenci a canviar de color, incorporeu la xistorra tallada a trossos i deixeu-la daurar per ambdós costats. Un cop daurada afegiu l’arròs i salteu-lo uns segons perquè canviï de color; aleshores aboqueu-hi el vi i els brins de safrà, deixeu evaporar l’alcohol i espereu que redueixi una mica el líquid. Regueu-ho amb un cullerot de brou (calent) i amb una cullera de fusta i remeneu-ho bé. Incorporeu el tomàquet ratllat i aneu afegint brou (sempre calent) a poc a poc segons ho vagi demanant l’arròs. Després de 15 -17 minuts l’arròs ja estarà al punt.

Aleshores retireu-lo del foc, afegiu-hi la mantega i el formatge, salpebreu-ho al gust, barregeu-ho bé, incorporeu-hi el suc de llimona, tapeu la cassola, deixeu-ho reposar 5 minuts i ja ho podreu servir.

Ingredients

  • 4 tasses (de cafè) d’arròs
  • 300 g de xistorra
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet madur
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • uns brins de safrà
  • 1 got de vi blanc sec
  • brou de carn
  • 35 g de mantega
  • 125 g de formatge manxego ratllat
  • oli d’oliva
  • sal i pebre

Deixa un comentari