Publicat el 12/01/2017

Aquesta setmana cuinem Risotto de sobrassada i rossinyols. Peleu la ceba i la pastanaga i ratlleu-les. Poseu la meitat de la mantega en una paella i sofregiu a foc lent la ceba i la pastanaga fins que quedin cuites, però sense que la ceba agafi color. Afegiu-hi els bolets ben nets i tallats a trossos i, quan l’aigua que desprenen s’hagi evaporat, incorporeu l’arròs.

Deixeu-ho sofregir un parell de minuts, remenant sovint perquè vagi agafant els sabors. Afegiu el vi i continueu la cocció fins que torni a quedar sec. Incorporeu la meitat del brou, sal i pebre al gust. Aneu afegint brou quan segui necessari.

Als 15 minuts de cocció, afegiu la sobrassada tallada a trossos petits, remeneu i deixeu-ho coure 4 minuts més. Aparteu la paella del foc, afegiu-hi la resta de la mantega tallada a daus i escampeu pel damunt el formatge ratllat.

Ja es pot emplatar donant-li forma amb un motlle i adornat amb encenalls de formatge manxego.

Ingredients

  • 400 g d’arròs
  • 150 g de sobrassada
  • 250 g de rossinyols
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 got de vi blanc sec
  • 1 l de brou de pollastre
  • 100 g de formatge manxego suau
  • 80 g de mantega
  • sal, oli i pebre

Deixa un comentari