Publicat el 18/10/2017

Preparació: bulliu la patata amb la pell. Quan sigui cuita, deixeu-la refredar, peleu-la i tritureu-la. Partiu 3 ous i separeu-ne els rovells de les clares. Bateu les clares i reserveu-les.
En una safata fonda barregeu l’ametlla triturada, el sucre, la patata i els rovells d’ou reservats. Barregeu-ho tot molt bé i a poc a poc afegiu-hi clara batuda fins que obtingueu una massa fina, no massa tova (si l’ametlla és tendra i acabada de triturar, no serà necessari afegir-hi totes les clares). Deixeu reposar la massa unes dues hores.
Dividiu la massa en tantes parts com gustos vulgueu fer.

Coco: afegiu a la massa la mateixa quantitat de coco ratllat. Barregeu-ho bé, doneu-los forma de piràmide i pinteu-los amb rovell d’ou.

Cafè: es barreja cafè ben fi amb la massa que tenim reservada (la quantitat dependrà del gust de cadascú); es fan boles i les passarem per farina de blat de moro i sucre glacé.

Pinyons: es fan boletes amb la massa, es passen per farina de blat de moro, després per clara d’ou lleugerament batuda, s’arrebossen amb pinyons i es pinten amb ou batut.

Ametlla: es fan amb forma de mitja lluna, es passen per farina de blat de moro, es pinten amb clara d’ou batuda, s’arrebossen amb trossos d’ametlla torrada i picada, i es repinten amb ou batut.

Podem fer-ne de codony, taronja, xocolata, llimona, xarop de grosella…

Cocció: unteu amb mantega una safata d’anar al forn, col·loqueu-hi els panellets un al costat de l’altre, procurant que no es toquin. Introduïu la safata al forn, que ja tindrem calent, a una temperatura de 180º, i deixeu-ho coure de 10 a 15 minuts, dependrà de la mida.

Ingredients

  • 1 kg d’ametlla crua pelada i triturada
  • 400 g de sucre
  • 4 ous
  • 1 patata grossa
  • farina de blat de moro

Comentaris:

Deixa un comentari