Publicat el 15/12/2005

Per fer rap gratinat amb allioli de figues heu de salar el rap i enfarinar-lo per tots dos costats.

Fregir-lo molt suaument en una paella amb abundant oli calent. Reservar-lo.

Encendre el gratinador del forn a temperatura máxima.Per l’allioli: Dins d’un got amb aigua calenta deixar en remull les figues seques un parell d’hores aproximadamente.

En un got de batedora triturar les figues juntament amb el mig gra d’all, un pessic de sal i una mica d’oli fins aconseguir una pasta cremosa fina.

Afegir l’ou sencer i anar afegint oli, sense parar de triturar, fins a aconseguir la consistència de maionesa. En aquest moment parar de triturar, incorporar el rovell d’ou i barrejar-lo amb una cullera.

Colocar les rodanxes de rap en una safata de forn, cobrir amb la salsa i gratinar fins que comenci a agafar color. Servir immediatament.

Ingredients

  • 8 rodajas de rape
  • Harina
  • Aceite de oliva y salPara el ajoaceite:
  • 2 higos secos
  • 1/2 diente de ajo
  • 1 huevo
  • 1 yema de huevo
  • Aceite de oliva y sal

Deixa un comentari