Publicat el 26/09/2007

Per fer rap marinat i rostit heu de deixar la cua de rap sencera, rentar-la, escórrrr-la i assecar-la amb paper absorbent.

Col·locar en una font que sigui una mica fonda, amb abundant oli, sal, pebre i una cullerada d’herbes de provença, deixar macerar, donar-li voltes de tant en tant per tal que vagi agafant gust.

Passades unes 2 hores treure la cua del rap de la marinada i col·locar-la en una font especial per anar al forn, regar amb una mica d’oli de la marinada, prèviament colat, per tal que no quedin herbes, ja que es cremarien.

Introduir en el forn que haurem escalfat prèviament a una temperatura suau (180º) durant uns 25 o 30 minutos. Mientres, pelar les cebes, tallar-les a rodanxes fines i sofregir en una paella amb oli colat de la marinada, a foc suau, perquè quedin toves però que no es cremin. Posar un fons de ceba en una font, tallar el rap a rodanxes i col·locar-lo per sobre.

Servir inmediatamente. Aquest plat també pot servir-se fred i en aquest cas ho acompanyarem de maionesa.

Ingredients

  • 1 cua de rap sencera de 1.500 g
  • 6 cebes mitjanes
  • herbes de Provença
  • oli d’oliva
  • sal i pebre

Deixa un comentari