Publicat el 29/04/2013

Per a la massa:
En un bol posem la mantega amb la farina, (prèviament deixarem la mantega a temperatura ambient perquè s’estovi) i amb els dits l’anirem barrejant bé fins a obtenir una massa semblant a les serradures. Afegirem a poc a poc l’aigua tèbia amb la sal fins a obtenir una massa elàstica i compacta. Deixem reposar a temperatura ambient uns vint minuts.
Per al farciment:
Tallem la ceba i els porros finament. En una cassola escalfem oli i posem les verdures. Les cuinem a foc lent i les condimentem amb sal, pebre i julivert. Les escorrem perquè perdin l’aigua que han deixat anar.
Preescalfem el forn a 175º.
En un altre bol preparem el farciment amb la nata, els ous, el formatge de cabra. Afegim les verdures i una mica de nou moscada.
Estirem la massa ajudant-nos amb una mica de farina perquè no s’enganxi al corró. Col·loquem la massa en el motlle i retirem la que sobra. Punxem amb una forquilla la base de la massa per evitar que es formin bombolles en coure-la. Es pot donar un primer cop de forn sol a la massa, depenent de la potència del grill i per evitar que quedi una mica crua. Després la treiem del forn i aboquem el farciment, ho cobrim amb el formatge ratllat i l’ametlla laminada, uns 20 minuts més al forn.

Ingredients

    Per a la massa:
  • 75 g de mantega
  • 150 g de farina de blat
  • sal
  • aigua tèbiaPer al farcit:
  • 5  porros,
  • ½ ceba
  • sal
  • oli
  • pebre
  • julivert
  • 4 ous
  • una mica de nata líquida
  • nou moscada
  • 75 g de formatge de cabra
  • formatge rallat
  • ametlles laminades

Deixa un comentari