Publicat el 15/06/2005

Posar la farina en un bol, per sobre i amb un ratllador pla, ratllar la mantega. Barrejar bé fins a obtenir una textura similar a les serradures, afegir 1/2 got d’aigua i treballar la massa fins a obtenir una textura que no se’ns enganxi als dits.
Escampar-hi farina la superfície de treball i estirar la massa amb l’ajuda d’un corró pastisser. Un cop estirada cobrir amb ella la base un motlle alt d’uns 25 cm de diàmetre. Punxar la massa amb una forquilla per tal que ens quedi ben plana. Introduir-la al forn, prèviament escalfat a una temperatura de 180 ° i deixar coure durant uns 10 minuts. La massa ha de quedar seca i gairebé cuita.
Mentre cou la massa, en una paella, salteu la ceba tallada a làmines fines, quan comenci a agafar color incorporar els carabassons tallats també a làmines, assaonar i deixar coure fins que el carabassó s’estovi.
Batre els ous, aromatitzar amb pebre i nou moscada, afegir el formatge ratllat i la crema de llet. Treure del forn el motlle de la massa, col·locar per sobre el sofregit de ceba i carabassó i cobrir amb la crema d’ous i formatge. Tornar a introduir al forn uns 10 minuts. Treure del foc, deixar refredar una mica i treure del motllo. Pot consumir tant freda com calenta.

Ingredients

  • 200 g. de farina
  • 100 g. de mantega
  • 3 ous
  • 2 cullerades de formatge parmesà ratllat
  • 50 ml. de crema de llet
  • Nou moscada, pebre blanc i sal
  • 2 carabassons tendres
  • 2 cebes tendres grans
  • Oli i mig got d'aigua

Deixa un comentari