Publicat el 19/09/2016

Talleu el pollastre a octaus, renteu-lo, deixeu-lo escórrer i després salpebreu-lo. Poseu oli en una cassola de fang i daureu el pollastre. Un cop daurat per tots costats, reserveu-lo.
En el mateix oli, fregiu la ceba tallada en rodanxes fines; a meitat de la cocció, incorporeu-hi el pebrot tallat a tires i deixeu-ho coure (millor amb la cassola tapada i remenant de tant en tant). Quan el sofregit comenci a agafar color, afegiu els tomàquets pelats i picats, sense llavors. Quan el tomàquet comenci a espessir-se, regueu amb el Xerès i deixeu que l’alcohol s’evapori. Incorporeu l’aigua i, quan comenci a bullir, introduïu el pollastre que teniu reservat i el pernil tallat a daus. Tapeu la cassola i deixeu coure a foc suau una mitja hora, remenant de tant en tant.

Ingredients

  • 1 pollastre de quilo i mig
  • 75 g de pernil de gla
  • 1 ceba grossa
  • 2 pebrots vermells
  • 400 g de tomàquets madurs
  • 1 copeta de xerès sec
  • ¼ de l. d’aigua
  • sal i pebre
  • oli d’oliva

Deixa un comentari