Publicat el 17/03/2010

En una cassola poseu oli d’oliva i la sépia tallada a trossos en fred. Quan s’hagi consumit l’aigua de la sépia, afegiu-hi les cebes i els alls tendres trinxats, tot seguit el tomàquet ratllat. Un cop el sofregit sigui cuit, el regueu amb vi blanc i deixeu-lo reduir. Incorporeu-hi els pèsols i les patates, rectifiqueu de sal i cobriu-ho amb aigua i sucre. Quan la sépia estigui tova afegiu-hi la picada i deixeu-ho coure tot amb la cassola tapada i a foc lent fins que els pèsols siguin cuits.
Peleu les patates, talleu-les a trossos regulars i fregiu-les en una paella amb oli calent. Un cop fregides, reserveu-les.

Ingredients

  • Una sépia de 700 g
  • 1/2 kg de pèsols desgranats
  • 1/2 kg de patates
  • 3 cebes tendres
  • 2 alls tendres
  • 1 got de vi blanc d’Alella
  • 1 got petit d’oli d’oliva
  • 1/2 l d’aigua amb sucre
  • 1 pols de salPer a la picada:
  • 50 g d’ametlles i avellanes
  • 1 tros de nyora
  • 1 gra d’all
  • julivert

Deixa un comentari