Publicat el 21/05/2012

Renteu les patates, peleu-les i bulliu-les al vapor, senceres o a trossos.
Quan estiguin cuites, feu-ne un puré, tot afegint-hi una cullerada de mantega. Bateu les clares d’ou a punt de neu i incorporeu-les a poc a poc al puré i, un cop ben barrejat, reserveu-lo.
En una cassola o paella amb oli calent, poseu-hi la ceba trinxada; quan estigui tova i comenci a agafar color, afegiu-hi les salsitxes tallades a trossos petits. Seguidament, incorporeu el tomàquet ratllat i deixeu-ho coure tot fins que la salsa quedi concentrada.
Aleshores, afegiu-hi el puré de patates, doneu unes voltes a tot el conjunt i rectifiqueu de sal.
Finalment, poseu el conjunt en una safata que pugui anar al forn i espolseu la superfície amb el formatge ratllat i la resta de la mantega. Poseu-ho al forn a gratinar fins que el formatge agafi color.

Ingredients

  • 1 kg de patates
  • 40 g de mantega
  • 2 clares d’ou 
  • 2 cebes mitjanes
  • 8 salsitxes de porc
  • 6 tomàquets madurs 
  • formatge parmesà ratllat
  • sal i oli 

Deixa un comentari