Publicat el 21/03/2018

Netegeu molt bé la taronja, fregant la pell amb l’ajut d’un raspall. Peleu-la i talleu aproximadament la meitat de la pell a la juliana, el més fina possible. Espremeu la taronja i reserveu-ne el suc. Retireu el cap de les gambes, peleu les cues i reserveu-les. Renteu el carbassó i talleu-lo a daus petits.
Escalfeu oli en una paella i saltegeu el carbassó, a foc mig, durant uns 5 minuts. Passat aquest temps afegiu les cues de gambes que teniu reservades, doneu unes voltes, incorporeu el safrà i, tot seguit, regueu-ho amb el suc de taronja. Barregeu-ho bé i deixeu que el suc es redueixi a la meitat.
Mentrestant, coeu la pasta al dente, amb aigua bullint amb sal. Escorreu-la i incorporeu-la a la paella amb el carbassó i les gambes. Salpebreu al gust, afegiu el julivert picat i la juliana de taronja, remeneu-ho per barrejar sabors i ja ho podreu servir.

Ingredients

  • 220g de pasta curta (orelletes, llaços…)
  • 1 taronja
  • 1 carbassó (150g)
  • 200g de gambes
  • 5 cullarades d’oli
  • 1 branca de julivert picant
  • sal i pebre
  • 2g de safrà (optatiu)

Deixa un comentari

Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
GERMANS HOMS 10-18-2