Publicat el 06/06/2011

Poseu a bullir 4 ous amb aigua, sal i una mica de vinagre durant 10 minuts. Tot seguit, refresqueu-los amb aigua freda. Un cop freds, peleu-los i obriu-los per la meitat.
Bateu un ou fins que quedi molt escumós. Arrebosseu les meitats d’ou amb la farina, seguidament passeu-los per l’ou batut i fregiu-los en una paella amb oli abundant i ben calent fins que quedin daurats. Retireu-los i deixeu-los escórrer sobre paper absorbent. En un morter piqueu els alls pelats, juntament amb el safrà i un polsim de sal i pebre.
Peleu i piqueu finament la ceba i deixeu-la estovar en una cassola de fang, amb 4 cullerades d’oli. Quan comenci a estar transparent incorporeu-hi la picada del morter i una culleradeta de farina per espessir. Escampeu-hi pel damunt el xerès, deixeu evaporar l’alcohol i afegiu-hi 2 gots d’aigua calenta. Passats uns 3 o 4 minuts introduïu els ous a la cassola, tapeu-la i deixeu-los coure uns 5 minuts a foc suau. Serviu-los calents.

Ingredients

  • 5 ous
  • 1 ceba grossa
  • 3 grans d’all
  • ½ got de xerès sec
  • una mica de safrà
  • farina
  • oli d’oliva
  • vinagre
  • sal i pebre blanc

Deixa un comentari