Publicat el 30/01/2012

Peleu les gambes, en cru. Bulliu els caps i les closques en aigua amb una fulla de llorer i una mica de sal; coleu el brou i reserveu-lo.
Talleu els alls i les cebes tendres en làmines fines i col·loqueu-les en una safata per anar al forn, escampeu-hi pel damunt una mica de sal, un bon raig d’oli i mig got de vi blanc. Introduïu la safata al forn, que ja tindrem calent, i deixeu-ho coure uns 15 minuts a temperatura suau.
Un cop tingueu ben escatada i neta l’orada, saleu-la i poseu-la a la safata sobre el llit de ceba, regueu-la amb el brou i poseu-la al forn uns altres 15 minuts. Seguidament, col·loqueu les gambes, que ja teniu pelades, al voltant del peix, regueu-ho amb la resta de vi i si és necessari amb una mica més de brou. Deixeu-ho coure 5 minuts més.

Ingredients

  • 1 orada gran o 4 individuals
  • 6 alls tendres
  • 3 cebes tendres
  • 1 copa de vi blanc sec
  • 18 gambes
  • 1 fulla de llorer
  • brou de gambes
  • sal i oli

Deixa un comentari