Publicat el 20/09/2006

Pèr fer musclos a la marinera heu de netejar bé els musclos, rentar-los i disposar-los en una cassola juntament amb 2 fulles de llorer, una branca de farigola, el suc de llimona i un got d’aigua.

Tapar i deixar a foc viu fins que els musclos s’obrin. Una vegada oberts deixar refredar, escórrir-los (reservant el brou), treure una part de la closca i reservar-los.

Colar el brou de la cocció i reservar-lo. Mentres, farem una picada amb les ametlles, els alls i el julivert, quan estigui ben fina deixatar amb una mica d’aigua.

Posar oli en una cassola i daurar les cebes ratllades, quan comencin a agafar color incorporar els tomàquets triturats sense pell ni llavors i deixar coure fins que perdin tota l’aigua, després regar amb el vi i deixar evaporar l’alcohol, baixar el foc, incorporar la farina, deixeu-ho coure uns 10 minuts remenant sovint i salpebrar.

Afegiu-hi el brou de coure els musclos junt amb la picada, donar un bull i incorporar els musclos que tenim reservats, coure tot junt uns 5 minuts.

Abans de servir regar amb l’anís.

Ingredients

  • 2 kg de musclos grans
  • 3 grans d’all julivert brins de safrà
  • 50 g d’ametlles torrades
  • 2 cebes grans
  • 300 g de tomàquets madurs
  • 1 got de vi blanc sec
  • 2 cullerades de farina
  • 1 raig d’anís sec suc d’1 llimona llorer i farigola sal, pebre i oli

Deixa un comentari