Publicat el 25/01/2006

Col·loquem la xocolata en un recipient i l’escalfem al bany maria, és a dir, dins un altre recipient amb aigua calenta, i deixem que les pastilles es fonguin. És molt important que no ens caigui aigua dins la xocolata, ja que la travaríem i ens quedaria inservible.D’altra banda, separem dels ous la clara i el rovell, amb compte de no tacar la clara amb el rovell. Els col·loquem en dos bols grans. En primer lloc,  incorporem els 50 g de sucre al rovell i el muntem amb l’ajuda d’un batidor, si pot ser elèctric, fins que observem que aclareix el seu color i agafa una textura cremosa.En segon lloc, hem de muntar les clares a punt de neu, també amb l’ajuda del batidor elèctric. Els 100 g de sucre restants els barregem amb 20 cl d’aigua i ho posem a bullir fins que observem que té una textura de xarop espès, i l’afegiu en calent a les clares muntades sense deixar de batre. Finalment, només ens queda barrejar el rovell blanquejat, la merenga i seguidament la xocolata. Heu d’utilitzar una espàtula no metàl·lica i barrejar amb molt de compte fent un 8 a la massa fins que quedi homogènia. Aquest procés és molt important per evitar que la mousse perdi aire.Ara que és temps de cítrics us aconsello que l’acompanyeu amb una melmelada de taronja.

Ingredients

  • Ingredients per a 4 o 6 comensals:
  • 300 g xocolata negra
  • preferentment cobertura amb un 60% de cacau, també podeu utilitzar les habituals pastilles de xocolata negra.
  • 7 ous grans
  • 100 g sucre
  • 50 g sucre

Deixa un comentari