Publicat el 09/07/2012

Peleu les patates i les pomes, talleu-les a daus petits. Renteu l’api, traieu-ne les fibres gruixudes i talleu-lo a trossets. Peleu les pastanagues i talleu-les a daus petits. Peleu i talleu la ceba i la part blanca del porro a rodanxes fines.
En una cassola de fons gruixut, poseu-hi un raig d’oli i la mantega. Quan la mantega s’hagi fos incorporeu-hi la ceba, el porro, la pastanaga i l’api. Deixeu-ho coure a foc suau fins que comencin a agafar color i s’hagin estovat. Aleshores, incorporeu-hi les patates i les pomes. Cobriu-ho amb aigua i brou (meitat i meitat) i deixeu-ho coure tot junt uns 25 minuts.
Uns 5 minuts abans d’acabar la cocció, salpebreu-ho i empolvoreu-ho amb julivert picat. Servir-ho calent.

Ingredients

  • 1 kg de cols de Brussel
  • les
  • 300 g de ceba tallada petita
  • 150 g de pernil tallat a encenalls petits
  • oli d’oliva
  • sal
  • ½ kg de patates
  • 200 g de poma Golden
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • 1 tronc d’api
  • 30 g de mantega
  • sal i pebre
  • oli d’oliva
  • aigua i brou suau

Deixa un comentari