Lluç guisat amb ceba
Netegeu el musclos eliminant les adherències; poseu una mica d’oli en una paella, afegiu-hi els musclos i regueu-los amb una mica de vi blanc. Tapeu la paella i deixeu-los a foc viu fins que s’obrin. Traieu-los del foc, elimineu les valves, coleu el líquid de la cocció i reserveu ambdós ingredients.
Escalfeu una mica d’oli en una cassola i afegiu-hi les cebes pelades i tallades a tires fines; fregiu-les a foc molt suau fins que s’estovin (no han d’agafar color).
Saleu una mica el lluç i incorporeu-lo a la cassola, regueu-lo amb el vi i amb el líquid de la cocció del musclos i deixeu-ho coure uns 8 minuts, donant-hi la volta a la meitat de la cocció.
Abans d’acabar la cocció incorporeu els musclos, rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure tot junt un parell de minuts perquè s’uneixin els sabors abans de servir-ho.
- 4 supremes de lluç
- 2 cebes grosses
- 100 ml de vi blanc sec
- ½ kg de musclos
- oli i sal