Publicat el 26/01/2005

Descamar el lluç, treure el cap i l’espina central i deixar-lo sencer, rentar i escórrer.

En una paella amb una mica d’oli preparar un remenat amb els ous i el pernil tallat fi, reservar.

Salsa: posar oli en una paella i daurar la ceba finament picada, quan estigui al punt incorporar el julivert picat juntament amb la cullerada rasa de farina. Quan la farina comenci a daurar-se mullar amb el fumet calent i deixar coure 5 minuts, passar pel xinès i reservar.

Posar el lluç sobre una taula amb la pell cap avall, assaonar, cobrir una meitat amb el remenat que tenim preparat i tapar amb l’altra meitat. Enfarinar el lluç per tots els costats, posar-lo en una font greixada i ruixar amb la mantega desfeta o oli i posar al forn prèviament escalfat a una temperatura de 180 °.

Al cap de 10 minuts ruixar amb el vi, passats 5 minuts ruixar amb la salsa preparada i deixar-ho coure tot junt 10 minuts més.

Ingredients

  • 1 lluç d’1,250 kg
  • 1 ceba gran
  • 1 branca de julivert
  • 1 got de vi blanc sec
  • 1 got de fumet de peix o aigua
  • 1 cullerada de farina
  • 50 g de mantega (es pot substituir per oli)
  • Sal i oli
  • Per al farcit: 3 ous, 100 g de pernil ibèric

Deixa un comentari