Publicat el 15/04/2013

Renteu el lluç, ha d’estar sense cap i obert en forma de llibre, i deixeu-lo escórrer.
Peleu i piqueu finament els alls, talleu el bacó a trossos petits, peleu les gambes, renteu els xampinyons i talleu-los a làmines.
Poseu oli en una paella i, quan sigui calent, fregiu-hi els alls juntament amb el bacó; quan l’all comenci a canviar de color, incorporeu-hi les cues de gamba pelades i els xampinyons. Salteu-ho tot a foc viu, regueu-ho amb un raig de vi i, quan l’alcohol s’hagi evaporat, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.
Obriu el lluç, farciu-lo amb el preparat reservat, tanqueu-lo i passeu-lo per farina. Poseu un raig d’oli en una safata per anar al forn, amb cura poseu-hi el lluç, regueu-lo pel damunt amb la resta de vi i un raig d’oli. Poseu la safata al forn, prèviament escalfat a 180º durant uns 15 minuts. Traieu-lo del forn i ja el podeu servir.

Ingredients

  • 1 lluç d’1 kg aprox.
  • 200 g de gambes
  • 200 g de xampinyons
  • 50 g de bacó
  • 2 grans d’all
  • 1 got de vi blanc sec
  • farina
  • oli d’oliva i sal

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2