Publicat el 05/03/2008

Preparar la peça del lluç sense cap ni espina, en dues supremes. Mentre escalfar el forn a 180º dalt i baix.

Tallar el salmó a tires i barrejar amb el formatge ratllat.

Salpebrar els filets de lluç, col·locar un sobre l’altre i tallar 4 o 5 racions (segons la mesura del peix).

Rentar les pomes i tallar-les a rodanxes de ½ centímetre de gruix, després salpimentar.

Untar amb oli una safata de forn, disposar en el fons les rodanxes de poma. A sobre de cada rodanxa col·locar una meitat de filet de lluç, sobre cada filet posar una mica de salmó i formatge i tapar amb l’altre filet, ruixar amb oli i coure al forn uns 8 minutos.

Mientres, en un recipient barrejar el vi amb la mel, la farina de blat de moro i el parmesà. Passats els 8 minuts obrir el forn, ruixar el peix amb la salsa i deixar coure tot junt 5 minuts més.

En una paella escalfar un bon raig d’oli i coure l’all picat juntament amb les gambes senceres.

Servir cadascuna de les racions de lluç amb una gamba a sobre i acompanyar de la seva salsa.

Ingredients

  • 1 lluç fresc sencer
  • 100 g de salmó fumat
  • 100 g de formatge gruyere ratllat
  • 2 pomes golden
  • 4 gambes
  • 2 grans d’all
  • oli, sal i pebre

Salsa:

  • 1 got de vi blanc sec
  • 1 cullerada de mel
  • 1 cullerada de “maicena”
  • 40 g de formatge parmesà ratllat

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2