Publicat el 27/10/2004

Treure el cap i espina del lluç i deixar-lo com un llibre, netejar-lo bé, rentar i deixar escórrer.

Untar amb oli una safata de forn, col·locar el lluç amb els dos filets junts com si estigués sencer, salpebrar al gust, posar per sobre la mantega a trossos i entrar al forn, prèviament escalfat a una temperatura de 200ºC, uns 10 minuts. Passat aquest temps regar amb el vi, baixar la temperatura a 180°C i deixar uns altres 10 minuts.

Mentre rentar els bolets i tallar-los a làmines, passar-los per una paella amb una mica d’oli a fi que treguin l’aigua, quan ja estiguin gairebé fets incorporar el pernil finament picat, donar unes voltes, retirar del foc i cobrir amb aquesta picada el lluç, deixant uns 5 minuts més al forn.

(Si no tenim bolets de temporada, utilitzar xampinyons).

Ingredients

  • 1 lluç de 1,5 kg aprox.
  • 1 got de vi blanc
  • 1/2 kg de bolets
  • 200 g de pernil ibèric
  • 50 g de mantega
  • Sal
  • Pebre blanc

Deixa un comentari