Publicat el 22/04/2013

Saleu lleugerament els filets de llom, passeu-los per farina i fregiu-los en una paella amb oli calent. Quan hagin agafat color per ambdues bandes, reserveu-los en una cassola.
A la mateixa paella de fregir la carn, incorporeu-hi la ceba ratllada, el pernil tallat a trossos petits i deixeu-ho fregir a foc lent. Quan la ceba comenci a agafar color, afegiu-hi les olives, el puré de tomàquet, el vi i un cullerot d’aigua, salpebreu-ho i deixeu-ho coure uns deu minuts. Mentrestant, empasteu la mantega amb una mica de farina i poseu-la a la paella per tal d’espessir la salsa i, seguidament, aboqueu-la a la cassola per sobre de la carn. Poseu la cassola al foc i deixeu-ho coure uns deu minuts, a foc mitjà. Quasi al final, afegiu-hi pel damunt l’ou dur picat.

Ingredients

  • 8 talls de llom de ½ cm
  • 100 g de pernil  serrà
  • 50 g de farina de blat
  • 2 ous durs
  • 12 olives verdes sense pinyol
  • 2 cullerades de puré de tomàquet
  • 1 ceba mitjana
  • ½ got de vi negre
  • 10 g de mantega
  • oli d’oliva
  • sal i pebre

Deixa un comentari