Publicat el 31/10/2006

Per fer llom de porc amb calamarsets heu de netejar els calamars i deixar-los que s’escorrin.

Heu de pelar  la ceba i tallar-la fina. Ratlleu el tomàquet sense pell ni llavor. Heu de pelar el gra d’all.

Posar oli en una cassola de fang, introduir el llom i en foc viu deixar que quedi daurat, un cop daurat salpebrar, regar amb el vi i deixar evaporar l’alcohol.

Incorporar la ceba i quan comenci a daurar-se afegir el tomàquet juntament amb el llorer i la farigola,

Deixar coure amb la cassola tapada i en foc mitjà uns 20 minuts remenant de tant en quan.

A mitja cocció incorporar els calamars. Preparar una picada amb l’all i les ametlles, deixatar amb aigua i reservar.

Deixar refredar la carn, treure el llom del foc i tallar-lo. Posar-ho de nou a la cassola, verd la picada per sobre i deixar coure tot junt altres 10 minuts.

Servir calent.

Ingredients

  • 600 g de llom en una peça
  • 350 g de calamars petits
  • 1 ceba gran
  • 250 g de tomàquets madurs
  • 100 cc de vi ranci
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 fulla de llorer oli d’oliva sal i pebre
  • 1 gra d’all
  • 15 ametlles torrades

Deixa un comentari